Manilva

Manilva bestaat uit drie delen: San Luis de SabinillasPuerto de la Duquesa en Castillo de la Duquesa

San Luis de Sabinillas

Beter bekend als 'Sabinillas'. Deze snel groeiende en bruisende stad biedt veel aan de vakantiegangers. Vroeger waren de meeste inwoners suikerfabriek arbeiders en vissers. Dit deel van de stad is hard op weg om het commerciële en recreatieve centrum van de gemeente Manilva te worden.

Het recent gebouwde “Paseo Maritimo”, de boulevard, reikt al voor 2 km naar Castillo dorp. Deze zal mettertijd verder worden uitgebreid om de haven van la Duquesa te bereiken. Je kan nu al via de boulevard en wat straatjes, de haven van la Duquesa bereiken. De afstand bedraagt ongeveer 3 kilometer. In de stad zijn vele pleinen en tuinen evenals bars, cafés en restaurants.

Het "blauwe vlag" strand strekt zich 1650 meter tussen Puerto de la Duquesa en de Rio Manilva. Het is ook een "working beach" waar lokale vissers nog steeds hun boten te water laten om te gaan vissen. Restaurateurs staan de vissers vaak op te wachten en serveren de vangst nog dezelfde dag.

Tijdens de zomer wordt het strand dagelijks schoongemaakt. Een aantal redders en EHBO'ers zijn beschikbaar om te helpen waar en wanneer dat nodig is. Dit is een populair strand voor toeristen en de lokale bevolking.

Er wordt een nieuw sportcomplex gebouwd waar de bewoners en toeristen verschillende sporten zullen kunnen uitoefenen zoals zaalvoetbal, zwemmen, paddle tennis en squash. De bijbehorende ondergrondse parkeergarage zal de parkeerproblemen in de zomer helpen oplossen. De planning is echter op zijn Spaans ....

 

Puerto de la Duquesa

Puerto de la Duquesa ligt bijna halverwege tussen Castillo de la Duquesa dorp in het westen en de stad Sabinillas naar het oosten . Het jachthavencomplex is een pittoreske haven die gebruikt wordt door vissers -en pleziervaartuigen.

Zeevissen is een populair tijdverdrijf en boten kunnen gehuurd worden voor redelijke prijzen . Ook catamarans zijn te huur voor een halve of hele dag op zee.

Zeillessen kunnen ook geboekt worden.

De haven zelf is omringd door mooie appartementen en een scala aan winkels, bars en restaurants.

Dit is een ideale plek om te ontspannen in de namiddag. 's Avonds staan er tal van kraampjes opgesteld en kan je er genieten van locale ambachtslui. De prachtige kleuren, geuren en geluiden die uitgaan van de bars en restaurants zorgen voor een kakofonie die de zintuigen stimuleert , zodat het onmogelijk is om niet te genieten.

 

 

Castillo de la Duquesa

Dit kleine gehucht ligt ten westen van de jachthaven van Puerto de la Duquesa . Het dankt zijn naam aan het 18-eeuws fort dat bij de ingang naar het vissersdorp staat . Haar geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd toen het een druk centrum was voor gezouten vis en een pasta bekend als Garum . Dit waren gegeerde producten voor de Romeinen en brachten als zodanig grote welvaart.

De overblijfselen van de Romeinse nederzetting bevinden zich in het zuidwesten van het kasteel naast de Plaza. De Banos is een oud badhuis en hoewel afgesloten door een hekken , kan je het oude ketelhuis samen met een grote stenen bad en stukken van de oorspronkelijke mozaïekenvloer zien.

Tussen het kasteel en de hoofdweg is de site van de Romeinse Villa. Slechts kleine stukjes zijn nog zichtbaar . In het noordoosten van het kasteel en de haven , is de plaats waar de zoutpannen en fermentatie tanks werden gevestigd .

Het kasteel zelf werd in 1760 opgericht. De architect was Francisco Paulino. Sindsdien  heeft het gebouw vele bestemmingen gehad en momenteel wordt het gebruikt voor tentoonstellingen , culturele evenementen en als stadskantoor .

Dit is een zeer klein dorp met een eigen kerk , Iglesia Nuestra Senora del Carmen en een aantal gezellige pleintjes en tuinen. Het heeft ook enkele van de beste visrestaurants in de omgeving.

Er is ook een zeewering langs de kust. Deze werd gebouwd in 2002/2003, na een hevige storm die een aantal huizen gesloopt had en biedt een prachtig uitzicht op Afrika, over de Middellandse Zee, Gibraltar in het westen en Fuengirola in het oosten.

Dutch