Mijas

Mijas is een van de meest populaire gebieden bezocht in Andalusië.

Bekend als een van de mooiste "witte" dorpen in Spanje, Mijas Pueblo en het kustgebied van Mijas Costa, de thuisbasis van het grootste golfresort in Spanje. Deze beiden worden gescheiden door de autosnelweg.

Mijas Pueblo (in de bergen)

Een heel gezellig dorp met leuke winkeltjes en gekend voor de verkoop van lederwaren. Vergeet zeker niet te onderhandelen over de prijs!  

Op de Plaza de Toros, in het centrum van het dorp, vindt je een stierenarena. Deze dateert uit 1900. Hier vinden nog steeds stierenvechten plaats tijdens de zomermaanden en dit op zondag van 18:30u. De arena is uniek door zijn eigenaardige vorm die nergens anders te vinden is. Dit geheel typisch Spaans spektakel wordt geopend met een traditionele flamenco show.

Het museum van miniaturen is de meest populaire toeristische bestemming voor Aziatische toeristen. Gemaakt door avonturier en hypnotiseur, professor Max. Dit museum toont meer dan 360 stuks die hij tijdens zijn reizen over de hele wereld verzameld heeft. Er is zeer gedetailleerd vakmanschap te bewonderen, bijvoorbeeld op de reproductie van het beroemde "Laatste Avondmaal" van Leonardo Da Vinci's gesneden op een rijstkorrel.

Het Mijas wijnmuseum biedt wijnliefhebbers de kans om te leren van professionele oenologen. Hier kan je wijn proeven uit alle regio's van Spanje. De wijnkaart bevat cava, edele wijnen, tafelwijnen, rode wijnen en roses. Elke wijn is gekoppeld aan een gerecht met salades, kaas, vleeswaren en karakteristieke gerechten zoals ratatouille taartjes met tonijn, baby Habas in Chinese lepels, andijvie met schorpioenvis taart en eendebouten met zoete wijn van Malaga.

Een toeristische attractie die niet mag worden gemist.

 

 

 

 

 

 

 

Etnologische museum van Mijas

Hier worden gebruiksvoorwerpen geëxposeerd van de landbouw en visserij, samen met foto's van scènes uit een voorbij tijdperk. Dit museum heeft ook een oliemolen en een wijnkelder. Boven in het museum is een speciale ruimte waar schilderijen en foto's van lokale kunstenaars worden tentoongesteld. De galerie stelt telkens werken van andere kunstenaars ten toon. Vele schilderijen zijn te koop. De toegang tot het museum is gratis en er zijn vaak wijnproeverijen tijdens festivals in het dorp.

Kortom zeker een bezoekje waard!

 

Mijas Costa

Mijas Costa is de kust en een deel van de gemeente Mijas. De term "Mijas Costa" wordt gebruikt om de gebieden van La Cala de Mijas, Riviera del Sol en Calahonda te dekken.  Mijas Costa biedt het ontspannen strandleven met toegang tot vele watersporten, zoals jet ski, waterskiën, wakeboarden, windsurfen en paragliding. Het gebied is de thuisbasis van wereldklasse golfbanen, waterparken, paardenraces en een breed scala aan uitstekende eetgelegenheden.

La Cala de Mijas viert zijn eigen festivals, met een enorme jaarmarkt in juli. Het dorp is dan prachtig versierd voor een week van festiviteiten, wijnen, tapas, muziek en dans.

Tussenin

Wanneer je van Mijas Costa naar Mijas Pueblo rijdt, kan je de hippodroom bezoeken.

Door het Costa del Sol klimaat kunnen hier het hele jaar door races gehouden worden.  Veel Britse paardeneigenaars brengen hun paarden naar Mijas na het Brits seizoen.

De hippodroom is gelegen tussen El Chaparral Golf en de kust. Het biedt uitstekende faciliteiten en wordt nu beschouwd als het grootste leisure complex aan de Costa del Sol.

Elke zondag wordt een vlooienmarkt gehouden naast de hippodroom van 9.00u tot 14.00u. De markt heeft meer dan 200 plaatsen en een ruime waaier aan tweedehandsartikelen.

Adres :Urbanisación El Chaparral, P.O.Box 365. 29649 Mijas-Costa

Naast de hippodroom is er een kartingbaan.  

 

 

 

 

 

Dutch